Grängesfirren

Grängesfirren FK.

Är en sportfiskförening med ca 100 medlemmar som mest ägnar sig åt tävlingsverksamhet, klubben är ansluten till Sportfiskarna.  Andra verksamheter som anordnas är en familjedag då ett fiskevatten med inplanterad fisk hyrs under en helg, där medlemmarna kan ta med sig sin familj och fiska samt äta mat och må gott.

Grängesfirren startades upp 1972 i Grängesberg och var från början ett kamratgäng som vill tävla mot varandra inom fiske. Föreningen har växt sedan dess och medlemmarna kommer idag från Södra Dalarna och Västmanland.

Klubben har en ungdomsverksamhet där man anordnar sportlovspimpel, samt knattetävlingar inom mete. Klassdraget genom Sportfiskarna genomförs av klubben, där elever inom kommunens skolor får komma ut till något fiskevatten och lära sig lite om fiske.

Föreningen arrangerar ca 50-60st tävlingar per år inom mete, pimpel, samt spinnfiske, där alla är välkomna att deltaga även du som inte är medlem i föreningen. Klubbmästerskap samt serietävlingar i mete och pimpel arrangeras varje år, Klubbmästerskapen sker oftast med bussresor till hemligt fiskevatten. Vid dessa tävlingar delas det ut priser till de bästa i respektive åldersklass, priserna i form av pokaler delas ut vid föreningens medlemsmöten som sker varje vår och höst. Vandringspriser förekommer också inom föreningen där tre inteckningar krävs innan dessa delas ut för gott.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

15.09 | 15:56

Firrens Telefonsvararen är för tillfället ur funktion.

...
30.05 | 20:38

Hellström kan inte komma på tisdag

...
06.01 | 09:02

Okay, då provar jag på Dammsjön idag, onsdag. Jag är själv så någon annan får gärna dyka upp och göra mig sällskap. Är man fler än 1 så blir det ju en tävling.

...
14.12 | 08:03

Medlem avgift hur har ni tänkt att göra

...
Du gillar den här sidan